sm-new-home-liee-2

Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων για φοιτητές του ΕΜΠ

Ολοκληρώθηκε το Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Game) για τους φοιτητές του ιδρύματος στις 14 Ιουλίου 2014 από τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) του ΕΜΠ.

Σεμινάρια Ερμούπολης

Στο πλαίσιο των ετήσιων θερινών Σεμιναρίων της Ερμούπολης που διοργανώνει το Επιστημονικό και Μορφωτικό Ίδρυμα Κυκλάδων (ΕΜΙΚ) σε συνεργασία με το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η Ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (INFOSTRAG) του ΕΒΕΟ/EΜΠ πραγματοποιεί Επιστημονικό Σεμινάριο για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας και Οικονομίας της Γνώσης.,κ

Η ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας

Η διαχρονική παρουσία του Εργαστηρίου και ο αντίκτυπος του στην ελληνική και διεθνή ερευνητική κοινότητα

Θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων “Invent ICT”

To ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ, η ΕΕΚΤ και οι ID-GC προχωρούν στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός εντατικού προγράμματος επώασης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων με τίτλο “Invent ICT”.

Η οικονομική και διοικητική διάσταση των σπουδών του μηχανικού.

Το κείμενο αυτό παρουσιάστηκε αρχικά στο επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε το ΕΜΠ υπό τον τίτλο: «170 χρόνια Πολυτεχνείο: Οι μηχανικοί και η τεχνολογία στην Ελλάδα» στις 4 και 5 Μαρτίου 2009 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και συμπεριελήφθη σε μια πιο επεξεργασμένη μορφή στον 1ο τόμο

Διοργάνωση του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Globelics από το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ

Βίντεο από Εκδηλώσεις

 

This is the official documentary of the 15th International Globelics Conference that was conducted with great success on 11-13 October 2017, in Athens, Greece.

13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης 2018, Session 1: "Οι Ευφυείς Πόλεις και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Θεωρητικό πλαίσιο και ελληνικά παραδείγματα"

13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης 2018, Session 2: "Επαναπροσδιορίζοντας την Εκπαίδευση προς την κατεύθυνση της Καινοτομίας στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης"

13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης 2018, Session 3: "Το νέο περιβάλλον των Ψηφιακών Υποδομών και Δικτύων: Τάσεις και Προκλήσεις"

Lecture on The Learning Economy and the Economics of Hope from the 15th International Globelics Conference on October 11 2017

The 15th International Globelics Conference in Athens 2017: Freeman Lecture by William Lazonick

The 15th International Globelics Conference in Athens 2017: Keynote Speech by Maria João Rodrigues

Ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS και η Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ-ΕΠΙ.νοώ διοργάνωσαν, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 στις 19:00, συζήτηση με θέμα “Ο ρόλος του κράτους στην τεχνολογική και επιχειρηματική ανάπτυξη: Μύθοι και πραγματικότητες”.Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου “Το επιχειρηματικό κράτος” της Marianna Mazzucato από τις Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ.

Ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Αθανάσιο Χ. Παπανδρόπουλο στην τηλεοπτική εκπομπή "ΕΕΔΕ - Δρόμοι Ανάπτυξης" για το βιβλίο της Mazzucato "Το Επιχειρηματικό Κράτος" Εκδόσεις Κριτική. Επιπλέον, την Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθούν από το ΕΒΕΟ ΕΜΠ σχετικές εκδηλώσεις, όπου θα μιλήσει η συγγραφέας του βιβλίου.

Ο ΣΕΒ ως συλλογικός εκπρόσωπος της οργανωµένης επιχειρηµατικότητας της χώρας και σε συνεργασία µε τις Μονάδες Καινοτοµίας και Επιχειρηµατικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, αναλαµβάνει την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στους νέους επιστήµονες που σχεδιάζουν να αναπτύξουν επιχειρηµατική δράση.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η ημερίδα με τίτλο «Ερευνώ-Καινοτομώ-Επιχειρώ. Μην αφήνεις την έρευνα σου στο ράφι». Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας.

Ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου μίλησε στην ΕΡΤ(10:00-12:00) για τη νέα "θερμοκοιτίδα" επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας και τη στήριξη της ψηφιακής στρατηγικής. Ο Καθηγητής μίλησε από το 01:10:10 έως το 01:17:45. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.epinoo.gr/invent/.

Ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου μίλησε στο "1st Greek Law Digest Conference 2017: Legal and Business Challenges" που διεξήχθει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη του Καθηγητή ΕΜΠ Γιάννη Καλογήρου και του Δρ. Ευάγγελου Σιώκα στο Capital.gr για την πρωτότυπη "θερμοκοιτίδα" για επιχειρήσεις

Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Σχολή Χημικών Μηχανικών
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου 15780
Αθήνα

Διευθυντής εργαστηρίου:
Άγγελος Τσακανίκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Αξιολόγησης Συστημάτων Τεχνολογίας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ

Τηλέφωνο: 210772-3283,3295,3200,3201
Fax: 2107723155

E-mail: liee@chemeng.ntua.gr

15th Globelics Conference Athens 2017

Μονάδα Καινοτομία και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ

ΕΠΙ.νοώ – Δομή Διασύνδεσης Έρευνας & Επιχειρηματικότητας ΕΠΙΣΕΥ-ΜοΚΕ ΕΜΠ

Ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας του ΕΜΠ