Το Petrochem Day είναι μία πρωτοβουλία σχεδιασμένη από φοιτητές, η οποία απευθύνεται σε φοιτητές της ευρύτερης ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας καθώς και σε επαγγελματίες του κλάδου της εγχώριας πετρελαϊκής βιομηχανίας. Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για την δραστηριότητα των πετρελαϊκών βιομηχανιών στην Ελλάδα αλλά και η διασύνδεση μεταξύ του τρίπτυχου ερευνητή, φοιτητή και επαγγελματία γύρω από τον κλάδο. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Αναζητήση Πετρελαίου
  • Εξόρυξη Πετρελαίου
  • Επεξεργασία- Διύλιση
  • Διακίνηση Πετρελαίου- Βενζίνης
  • Ασφάλεια Εγκαταστάσεων
  • Σχεδιασμός- Συμβουλευτική
  • Φυσικό Αέριο
  • Διακίνηση Φυσικού Αερίου
  • Λιπαντικά

Η ημερίδα, εκτός από τις ομιλίες, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους παρευρισκομένους να συμμετάσχουν στην “Γωνιά Έρευνας”. Πιο συγκεκριμένα, η “Γωνιά Έρευνας” θα λειτουργεί κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων που θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στις ομιλίες και θα αποτελεί μια ευκαιρία για εποικοδομητική συζήτηση με άτομα από την ακαδημαϊκή κοινότητα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την έρευνά τους για διάφορα θέματα του πετρελαίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης: https://petrochem.chemdays.gr/

 

**To Chemecon αποτελεί τον πρώτο ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, Σύλλογο Νέων Χημικών Μηχανικών, ο οποίος ξεκίνησε ως μια εθελοντική ομάδα φοιτητών της σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Από την αρχή της λειτουργίας του, κύριος στόχος του είναι η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά εργασίας, δημιουργώντας μια ενεργή κοινότητα φοιτητών, διαφόρων ηλικιών. Για την επίτευξη του σκοπού του, διοργανώνει μια πληθώρα δράσεων, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια και workshops για την καλλιέργεια και βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων χημικών μηχανικών, επισκέψεις σε βιομηχανίες ώστε να φέρνει σε επαφή τους φοιτητές με γνωστές εταιρείες και καταξιωμένα πρόσωπα στον χώρο, ενώ μέσα από την συνεχή ανανέωση της ιστοσελίδας του, συνεισφέρει στην ενημέρωση των φοιτητών για τις διάφορες εξελίξεις γύρω από τον τομέα της χημικής μηχανικής.


Notice: Undefined variable: sfbap1_show_photos_from_twitter in /var/www/liee.chemeng.ntua.gr/wp-content/plugins/wp-social-feed/includes/sfbap1-shortcode.php on line 10