Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου, παρουσιάστηκε σε παράλληλη ενότητα το πρόγραμμα In*vent ICT, που αποτελεί μία πρωτοβουλία του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers,  το οποίο σχεδίασαν και υλοποιούν με την αρωγή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας που σχεδιάστηκε με στόχο την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και μίας νέας γενιάς τεχνολογικής ανάπτυξης, με τη δημιουργία νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Project Manager του InventICT, Ευάγγελο Σιώκα, και η παράλληλη ενότητα είχε ως συντονιστή τον κ. Γιάννη Καλογήρου, καθηγητή ΕΜΠ, και μέλος επιστημονικού συμβουλίου InventICT. Μίλησαν, επίσης, ομάδες που αποφοίτησαν από τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, καθώς και πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τον ρόλο της συνεργασίας των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων με τις επιχειρήσεις για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον τομέα των ICT.

Παράλληλα, μια σειρά θεματικών workshops που παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους εισηγητές και επαγγελματίες του χώρου, κάλυψαν εξειδικευμένες πτυχές του App Development, του Mobile Marketing, κ.α., προσφέροντας μία χρηστική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στη φετινή διοργάνωση, απονεμήθηκαν τα Mobile & Connected Awards, που διοργανώνονται με την αρωγή του MyPhone.gr  του μεγαλύτερου ελληνικού forum για κινητές συσκευές στην Ελλάδα, κι έχουν στόχο την επιβράβευση των καλύτερων mobile συσκευών της χρονιάς, αλλά και των καλύτερων εφαρμογών , mobile business και IoT υλοποιήσεων.