Στις 11 Μαΐου 2015, η ΜοΚΕ ΕΜΠ οργάνωσε σε συνεργασία με το ΕΠΙ.νοώ και με πρωτοβουλία της Ισραηλινής Πρεσβείας, εκδήλωση με ομιλία του κ. Rafi Nave. Η εκδήλωση είχε θέμα “Israel – High Tech Nation” και αφορούσε θέματα καινοτομίας και το παράδειγμα  του Ισραήλ σε σχέση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα. Ο κ. Rafi Nave είναι επικεφαλής της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τechnion στη Χάιφα του Ισραήλ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Rafi Nave αναφέρθηκε στο οικοσύστημα καινοτομικών επιχειρήσεων στο Ισραήλ και στους παράγοντες που προώθησαν τη δημιουργία του.

Οι επιδόσεις του Ισραήλ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές με βάση δείκτες όπως οι κατά κεφαλή δημοσιεύσεις, πατέντες και αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων. Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι το 50% των νεοφυών επιχειρήσεων έχουν ιδρυτές απόφοιτους του ιδρύματος.

Ο στόχος της Μονάδας Επιχειρηματικότητας είναι αφενός η καλλιέργεια δεξιοτήτων και μεταφορά γνώσης για τη δημιουργία και διοίκηση μιας επιχείρησης, αφετέρου η υποστήριξη όσων θέλουν να υλοποιήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, από το αρχικό στάδιο έως την ίδρυση και εδραίωση της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών του ιδρύματος δύο κύκλοι σπουδών σχετικών με την επιχειρηματικότητα:

  • ένας κύκλος μαθημάτων – minor in entrepreneurship και
  • ένα Start Up MBA

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΠΙ.νοώ, στην οδό Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι.

Οι παρουσιάσεις είναι εδώ και εδώ

Οι φωτογραφίες φαίνονται στη συνέχεια:

DSC_0305

11263829_10205848507708559_1928584050_n

IMG_20150511_175842