Δραστηριότητες

Συμμετοχή του ΕΒΕΟ στο DRUID 2016 20th Anniversary Conference

Το Εργαστήριο Ενεργειακής και Βιομηχανικής Οικονομίας ΕΜΠ (ΕΒΕΟ ΕΜΠ) συμμετείχε στο συνέδριο DRUID 2016 20th Anniversary Conference που πραγματοποιήθηκε στο CBS στην Κοπεγχάγη από 13 μέχρι 15 Ιουνίου 2016.

Το DRUID (Danish Research Unit for Industrial Dynamics) δημιουργήθηκε το 1995 από τους CBS, AAU και SDU, με σκοπό να προωθήσει την προβολή της έρευνας της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στη Δανία. Σήμερα, το ετήσιο συνέδριο του DRUID είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά συνέδρια διοίκησης και ανταγωνίζεται μόνο την Ακαδημία Διοίκησης των ΗΠΑ, προσελκύοτας κορυφαίους ερευνητές της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας από όλο τον κόσμο. Στο συνέδριο του 2016 πήραν μέρος 350 ερευνητές από 35 χώρες με κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα τη διοίκηση, τα οικονομικά και την κοινωνιολογία, τα οποία είχαν ως επίκεντρο την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκαν θέματα ανοιχτής καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, δημιουργικότητας, έρευνας και ανάπτυξης, παραγωγής επιστημονικής γνώσης, παγκοσμίων δικτύων καινοτομίας, καθώς και θεσμικής, κοινωνικής και οικο-καινοτομίας.

Συγκεκριμένα από το ΕΒΕΟ ΕΜΠ, συμμετείχαν οι: Γιάννης Καλογήρου, καθηγητής ΕΜΠ, Άγγελος Τσακανίκας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, και Αιμιλία Πρωτόγερου, διδάκτωρ μηχανικός και ερευνήτρια του ΕΒΕΟ ΕΜΠ ως σχολιαστές των papers που δημοσιεύθηκαν και παρουσιάστηκαν στο συνέδριο DRUID 16th αλλά και οι ίδιοι παρουσίασαν δύο papers με τους ακόλουθους τίτλους Dynamic capabilities in young entrepreneurial ventures: Evidence from Europe” (paper) και “Industry-University R&D Collaboration and Innovative Performance of Greek Manufacturing Firms in Times of Crisis: Do Interactions of Knowledge Flows and Knowledge Stocks Matter? (paper), αντίστοιχα.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Φωτογραφικό υλικό υπάρχει παρακάτω:

Share this Post: