Δραστηριότητες

Ομιλία του Επικ. Καθηγητή Α. Τσακανίκα στον κόμβο INNOVATHENS στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης “160 χρόνια Made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία ” με θέμα: “Ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα. Οι μηχανικοί, οι τεχνικοί, οι εργαζόμενοι και η εκπαίδευσή τους”

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης “160 χρόνια Made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία”, που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, διοργανώθηκε από τον κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, την Τετάρτη 7/3/2018, μια εκδήλωση αφιερωμένη στον ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις νέες τάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και πως αυτές μπορούν να οδηγήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των μελλοντικών εργαζομένων.

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν “Ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα. Οι μηχανικοί, οι τεχνικοί, οι εργαζόμενοι και η εκπαίδευσή τους”  και στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και την βιομηχανία πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις στην εκπαιδευτική διαδικασία των μηχανικών και των αποφοίτων τεχνολογικών και πως αυτές συσχετίζονται με τις απαιτήσεις και τα θέλω της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας. Ανάμεσα στους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου, ξεχώρισε η παρουσία του Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ Α. Τσακανίκα, ο οποίος και τοποθετήθηκε πάνω στους τρόπους με τους οποίους η εκπαίδευση των νέων μηχανικών λειτουργεί ως προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αναλυτικά, οι ομιλητές που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης:

  • Γιάννης Νικολάου, καθηγητής ΟΠΑ, Η εκπαίδευση στο σύγχρονο management παραγωγικών μονάδων
  • Άγγελος Τσακανίκας, καθηγητής ΕΜΠ, Η εκπαίδευση των μηχανικών ως προϋπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης
  • Πρόδρομος Τσιαβός, ΟΒΙ, Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα
  • Εκπρόσωπος ΣΕΒ, Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων
  • Case study από τον Όμιλο Μυτιληναίου με τίτλο: Εκπαίδευση και εμπειρία στελεχών: Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην πράξη»

Την παρουσίαση του  Καθηγητή ΕΜΠ, Γ. Καλογήρου μπορείτε να την βρείτε εδώ (αρχείο pdf).

Την παρουσίαση του Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ, Α. Τσακανίκα μπορείτε να την βρείτε εδώ (αρχείο ppt).

Share this Post: