Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)  διοργανώνει από το 2011 τον Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής «ECOTROPHELIA». Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει τους φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ο ΣΕΒΤ καλεί φοιτητές όλων των βαθμίδων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας να αναπτύξουν πρωτοποριακά προϊόντα διατροφής, που να παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Διαγωνισμού για να γίνει η επιλογή των νικητών ορίζονται 2 Επιτροπές, η Τεχνική και η Εθνική Επιτροπή. Η Τεχνική Επιτροπή συγκροτείται για να αξιολογήσει τις προτάσεις και να αποφασίσει ποιες από αυτές πληρούν τα προβλεπόμενα από το διαγωνισμό κριτήρια, ώστε να συνεχίσουν στη 2η φάση. Τα Μέλη της Τεχνικής Επιτροπής είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και εξέχοντα στελέχη της Βιομηχανίας Τροφίμων. Στη συνέχεια, οι ομάδες, που περνάνε στην τελική φάση, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τα θέτουν σε γευστική δοκιμή στην Εθνική Επιτροπή, που αποτελείται από προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου. Η Εθνική Επιτροπή επιλέγει τα 3 καλύτερα προϊόντα του διαγωνισμού, στα οποία απονέμονται χρηματικά βραβεία. Η ομάδα, που κερδίζει την 1η θέση συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ECOTROPHELIA», όπου διαγωνίζεται με τις νικητήριες ομάδες φοιτητών άλλων χωρών. Νικήτρια του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017 αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία!

Τα προϊόντα και των 15 ομάδων Φοιτητών από 11 Πανεπιστήμια, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φέτος παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου και απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα και την καινοτομία τους ενώ, κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις ιδιαίτερες συσκευασίες τους.

Το 1ο βραβείο στον 7ο Εθνικό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017  τελικά απονεμήθηκε στην ομάδα του ΕΜΠ / ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ για το προϊόν “AVOYOG Smoothie Beverage”, ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντου και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά., η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων “Food Matters Live 2017”, στο Λονδίνο στις 22-23/11/2017.

Την εκδήλωση στήριξαν οι εταιρείες ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Α.ΕΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ  ΑΕ, ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ A.E., COCA-COLA HELLAS A.E. & o ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΣΕΦΥΜΕΝ).

Αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό βρίσκετα εδώ.


Notice: Undefined variable: sfbap1_show_photos_from_twitter in /var/www/liee.chemeng.ntua.gr/wp-content/plugins/wp-social-feed/includes/sfbap1-shortcode.php on line 10