Στo πλαίσιo του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Globelics που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ στην Αθήνα, επίτιμος προσκεκλημένος  ήταν ο Richard Nelson, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων, Επιχειρήσεων και Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Ο Richard Nelson θεωρείται ως ο θεμελιωτής της σύγχρονης θεωρίας των εξελικτικών οικονομικών και των Σπουδών της Καινοτομίας.  Συγγραφέας (μαζί με τον SidneyWinter) του εμβληματικού βιβλίου “An Evolutionary Theory of Economic Change” είναι ένας από τους πιο πολύ-αναφερόμενους Οικονομολόγους στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, με πάνω από 150.000 ετεροαναφορές (Google Scholar). Είναι κάτοχος του βραβείου Leontief (2005), και επίσης έχει λάβει το βραβείο Honda, το βραβείο Tinbergen, καθώς και το βραβείο Veblen-Commons για την έρευνά του.

Παράλληλα με τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του συνεδρίου, ο Richard Nelson παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο της Καθημερινής με τίτλο Η ιδεολογία στρέβλωσε τη διδασκαλία Οικονομικών, στο πλαίσιο της οποίας μίλησε για την καινοτομία ως αποτέλεσμα πλήθους συντελεστών και τους τρόπους με τους οποίους μια αργοπορημένη οικονομία μπορεί να βαδίσει προς τη σύγκλιση με τις προηγμένες.

Αναλυτικά το άρθρο σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να το βρείτε εδώ και σε μορφή pdf εδώ.


Notice: Undefined variable: sfbap1_show_photos_from_twitter in /var/www/liee.chemeng.ntua.gr/wp-content/plugins/wp-social-feed/includes/sfbap1-shortcode.php on line 10