Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01/04/2015 το απόγευμα στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Δομής Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας του ΕΠΙ.νοώ-ΕΜΠ στην Αθήνα, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ” Από την Έρευνα στην Επιχειρηματικότητα”.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το κόμβο ΕΠΙ.νοώ-ΕΜΠ στο πλαίσιο των επίσημων εγκαινίων του.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προσπάθεια ανάδειξης των διεπιφανειών όσμωσης του ΕΜΠ με την Ελληνική Βιομηχανία στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας μετασχηματισμού και αναβάθμισης του ελληνικού επιχειρείν μέσω ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος που θα έχει ως κεντρικό πυρήνα δράσης τη σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με την επιχειρηματικότητα.
Απώτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν η επικέντρωση τόσο στην ενημέρωση και εξοικείωση των μελών του οικοσυστήματος με το εννοιολογικό πλαίσιο της Επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης και καινοτομίας, όσο και στη βέλτιστη χρήση των εργαλείων επιχειρηματικής επιτάχυνσης που διαθέτει ο κόμβος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η συζήτηση που διεξήχθη προσπάθησε ρεαλιστικά και λαμβάνοντας υπόψη τους σημερινούς περιορισμούς, εξωτερικούς και εσωτερικούς, να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο, με κύριο αντικείμενο την γεφύρωση της απόστασης μεταξύ της έρευνας και της δυνητικής αξιοποίησής της μέσω επιχειρηματικότητας.

Το άρθρο της εκδήλωσης μπορείται να διαβάσετε εδώ.

Και ορισμένες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

IMG_7953

IMG_7976

IMG_8046

IMG_7983

IMG_8027

IMG_8036

IMG_8054