Με μια συνάντηση γνωριμίας και networking ανάμεσα στους νέους συμμετέχοντες, ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Invent ICT, που υλοποιούν με επιτυχία η θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και ο οργανισμός Industry Disruptors Game Changers (ID – GC), με την αρωγή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Στόχος του προγράμματος Invent ICT αποτελεί η έμπρακτη στήριξη επιχειρηματικών σχημάτων που προέρχονται από τα πανεπιστήμια και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών και βιώσιμων επιχειρήσεων με εξωστρέφεια και δυναμισμό.

Στη χθεσινή εκδήλωση, Πέμπτη 26 Ιουλίου του 2018, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του προγράμματος στο Μοναστηράκι, οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Α φάση αξιολόγησης, βρέθηκαν όλες μαζί και είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πρόγραμμα και τους συντελεστές του. Ειδικότερα, τις ομάδες καλωσόρισαν με σύντομους χαιρετισμούς τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής Καθ. ΕΜΠ Γ. Καλογήρου, Καθ. ΕΜΠ Β. Μάγκλαρης, Επικ. Καθ. ΕΜΠ Α.Τσακανίκας και Καθ. ΠΑΠΕΙ Α. Κανάτας, καθώς και ο Γεν. Δ/της της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γ. Στεφανόπουλος και ο κ. Μ. Στάγκος, συν-ιδρυτή των ID-GC, θέτοντας καθένας από την πλευρά του, τα ουσιαστικά θέματα και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, αλλά και τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το πρόγραμμα αυτό για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Στη συνέχεια, ο συντονιστής του προγράμματος Δρ Ε. Σιώκας παρουσίασε την δομή του 9-μηνου προγράμματος, ενώ ακολούθησε networking με τους μέντορες και τα στελέχη του προγράμματος, οι οποίοι θα βρίσκονται δίπλα στις ομάδες καθ’όλη την διάρκεια, βοηθώντας τις να αναπτύξουν την ιδέα τους.

Ο δεύτερος κύκλος αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατός από τον πρώτο, ο οποίος έκλεισε με την InAccel, που ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα, να αντλεί χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ, ενώ ευχάριστα νέα αναμένονται κι από άλλες ομάδες που βρίσκονται στο στάδιο συζητήσεων για χρηματοδότηση.

 

Παρακάτω μπορείτε να δειτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.


Notice: Undefined variable: sfbap1_show_photos_from_twitter in /var/www/liee.chemeng.ntua.gr/wp-content/plugins/wp-social-feed/includes/sfbap1-shortcode.php on line 10